Regelement winterritten

Reglement winterritten op de weg.

ALGEMEEN

 1. Vanaf de 1e zondag van oktober tem de laatste zondag van februari kunnen er kledijpunten verdiend worden door clubritten op de weg. Er wordt eveneens op zaterdag gereden, maar dan zijn er geen kledijpunten te verdienen.
 2. Er zullen 2 groepen zijn,  groep B (groep 3 en tragere groep 2 leden) en een groep A (groep 1 en snellere groep 2 leden)
 3. Er kunnen enkel op zondagvoormiddag kledijpunten verdiend worden.
 4. Er is geen volgwagen voorzien, dus iedereen brengt zelf reparatiegerief mee
 5. Daar er geen volgwagen meerijdt is de algemene wegcode van toepassing en dient deze gevolg te worden
 6. We rijden vanuit het principe 'samen uit, samen thuis', dus collegialiteit staat hoog in het vaandel van de Torenvrienden!

Vertrekuren

 1. Er wordt  gestart aan de kerk in Herzele aan ons lokaal.
 2. Iedereen komt samen om 9 uur om te starten.
 3. Het is de bedoeling dat u om 9 uur de rit aanvat en deze ook met de groep uitrijdt.  Zo alleen kan u kledijpunten verdienen, de verantwoordelijke zullen hierop toezien.
 4. Het is altijd aangewezen om de site en het forum regelmatig te raadplegen. 

Hoe kledijpunten verdienen.

 1. Om kledijpunten te verdienen dient IEDEREEN de CLUBKLEDIJ te dragen. Dit zijn we verplicht t.o.v onze sponsers die zich voor 5 jaar hebben geëngageerd om ons te sponseren en verwachten daarvoor de nodige publiciteit. Dus zondag is de clubkledij verplicht. De verantwoordelijke(n) zullen erop toezien dat enkel de leden die in de clubkledij rijden punten krijgen.
 2. Er is geen kampioenschap verbonden aan de winter wegritten.
 3. De aanwezigheden zullen door de verantwoordelijken van de respectievelijke groepen doorgegeven worden aan Rudi.  Hij zal de aanwezigheden en de daaraan verbonden punten bijhouden.
 4. De verantwoordelijken voor Groep A zijn Ignace Lauwaert en Patrick Mory, voor Groep B zijn dat Luc Tinel en Roland Brackman.  Deze mensen zijn de eerste aanspreekpunten en kunnen de anderen altijd info verschaffen over de ritten.

 

 

Met dit nieuwe initiatief willen we als club-bestuur tegemoetkomen  aan de verzuchtingen van de fietsers die tijdens de winter blijven doorfietsen.  Na deze winter zullen we dit systeem evalueren en waar nodig bijschaven.